januari 1

0 comments

The next level in 2018!

By Kelly

januari 1, 2018


2017 was een heel mooi fotografie jaar waarin ik erachter ben gekomen dat ik het toch wel het allerleukst vind om puppy’s op de foto te zetten. In 2018 wil ik mij hier dan ook nog verder in specialiseren. Want wat is er nu leuker dan nieuwe honden eigenaren blij maken met een blijvende herinnering aan hoe hun hondenkind eruit zag toen hij nog maar een paar weken oud was.

Voordat mensen een fotoshoot boeken krijg ik vaak dezelfde vragen of opmerkingen vooraf. Zoals:

More...

  • Mij pup luistert nog niet goed, levert dat dan wel mooie foto’s op?
  • Is mijn pup wel oud genoeg?
  • Hij kan echt geen seconde stilzitten, komt dat wel goed bij de fotoshoot?

IMG_7141_Hazel_23-4

Deze vragen zijn heel logisch en eigenlijk ook van toepassing op iedere pup die ik tot nu toe op de foto heb gezet. Geen enkele pup luistert namelijk goed, sommige kunnen al een beetje zitten op commando, maar meestal is hun aandacht spanne niet langer dan een microseconde. Stil blijven staan of zitten komt bij de meeste pups ook niet voor in hun woordenboek. En wat leeftijd betreft, vanaf de geboorte af aan kunnen pups op de foto worden gezet, het enige waar afhankelijk van de leeftijd van de pup rekening mee moet worden gehouden is de locaties waar de foto’s gemaakt worden. Meestal fotografeer ik pups echter pas nadat ze een week op 4 a 5 oud zijn, omdat ze dan al lekker kunnen rennen en spelen met elkaar. Ik fotografeer altijd buiten dus het enige wat nodig is bij het fotograferen van jonge pups die nog bij de moeder zijn is een tuin. Bij een hele lichte woonkamer is binnen fotograferen echter ook een oplossing.

Wanneer de pup voor het eerst met zijn nieuwe baasje naar huis gaat is hij meestal 8 weken oud. Vanaf dat moment kan ik foto’s van de pup maken bij het uitlaten in het park, bos of strand. Jonge pups zijn snel moe, dus meestal worden de pups vanaf de auto naar de fotoshoot locatie gedragen door de eigenaren. Daarvoor gaan we naar een natuurlijke omgeving waar de pup vrij rond kan lopen zonder verkeer in de buurt.

IMG_8601_Nola

Mijn ervaring is dat ook al luisteren de pups nog niet heel goed, ze toch altijd in de buurt bij hun nieuwe baasjes blijven. Als het hondje los is ligt het helemaal aan de pup met wat voor soort foto’s we beginnen. Vaak hebben de pups dan nog heel veel energie. Die die mogen ze er dan even uitrennen. Ondertussen maak ik de actiefoto’s van de pup. Tijdens het rennen hebben de pups altijd al momenten dat ze even gaat zitten, liggen of gewoon stil blijven staan. Op die momenten neem ik al wat portretfoto’s. Na een tijdje spelen worden de meeste pups al een beetje moe en wordt het mogelijk ze op een bepaalde plek neer te zetten met een mooie achtergrond, met behulp van een snoepje en wat geluidjes lukt het altijd om dat een aantal leuke portret foto’s te maken.

En daarna is de koek meestal op voor de meeste pups en beëindigen we de fotoshoot. Het daadwerkelijk foto’s maken duurt ongeveer een half uurtje en dan moet het erop staan. Dit maakt het fotograferen van pups niet makkelijk, maar mede door de onvoorspelbaarheid van de jonge hondjes is het zo ontzettend leuk.

IMG_8301_Dibbes_en_Hudson-bewerkt

Wanneer ik de foto’s aan het einde van een fotoshoot op mijn computer zet, heb ik altijd een glimlach op mijn gezicht. En de enthousiaste reacties van de eigenaren als ze de foto’s zien zijn de grootste beloning die er is.

In 2018 hoop ik nog een heleboel pups op de foto te mogen zetten. De eerste afspraken zijn al gemaakt.

Is dat wat voor jou? Neem dan contact met mij op via: info@Kellygroenestijn.nl of bel / stuur een Whatsapp bericht via: 06-22297994

Wie weet tot snel!

Kelly

IMG_8649_Monty

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>