mei 25

0 comments

Eerste fotoshoots sinds Corona

By Kelly

mei 25, 2020

Cocker Spaniël, hengst, IJslander, puppy

Wat wekenlang niet mogelijk was, mag sinds kort weer: fotoshoots! Afgelopen zaterdag was ik er dan ook voor het eerst sinds de Corona uitbraak weer op uit om foto’s te maken. Uiteraard de regels in acht nemend. De weersvoorspellingen waren aanvankelijk niet zo goed, maar trokken gedurende de week gelukkig bij en zo vertrok ik zaterdagochtend vroeg vanuit Brabant richting Zuid-Holland waar de eerste fotoshoot op het strand van Oostvoorne gepland stond.

More...

Het zonnetje scheen voorzichtig door de wolken en het was prima weer voor de fotoshoot, het enige nadeel was de zeer harde wind (windkracht 6), die zeker op het strand goed te voelen was. Het fotomodel van deze ochtend was de 10 weken oude Cocker Spaniël, Lady. Een super lief hondje wat uiteraard nog maar zeer kort bij haar nieuwe baasjes was.

We hadden voor deze locatie op het strand gekozen, omdat het in dit gedeelte altijd heel rustig was, wat heel fijn is wanneer je foto’s maakt van een jonge pup. En gelukkig was dat ook deze dag weer het geval, we gingen wel snel van het strand af een duinpan in, waar we wat minder last hadden van de wind en waar we een mooie locatie hadden voor de foto’s. Met behulp van Lady’s baasjes hebben we een hoop leuke foto’s kunnen schieten.  En Lady zelf had het ook enorm naar haar zin in het zand.

Na de fotoshoot met Lady stond de tweede fotoshoot op het programma in Rockanje, een klein stukje verderop waar ik de prachtige jonge IJslandse hengst Lýsingur van een vriendin van mij op de foto mocht zetten. Lýsingur is nog maar 3 jaar oud, maar het poseren deed hij al als een ware pro. Gelukkig had Petra ook goed haar best gedaan om hem ’s morgens nog even te wassen, zodat het wit ook echt wit was.

Na de portretfoto’s mocht hij uiteraard ook nog even zijn moves laten zien in het weiland, waar hij goed de ruimte had om te laten zien wat hij nu al allemaal in huis heeft. Na de actieshoot en een lekkere kop koffie kon ik weer huiswaarts met een hoop fotomateriaal om thuis achter de computer te selecteren en bewerken.

Het was super fijn dat het weer mocht om aan de slag te gaan. Al met al was het een super leuke en geslaagde dag!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>